Edisonstraat 5
9285 WE Buitenpost
Tel: +31(0)511 54 44 22
Fax: +31(0)511 54 44 11
E-mail: info@tillwood.nl
Contact opnemen

Pallet activiteiten
Naast de reguliere produktie en handel in pallets, zijn er tal van specifieke toepassingen die pallets interessant maken voor diverse doeleinden. Wanneer pallets beschadigd raken en onbruikbaar zijn geworden is de reparatie van pallets een belangrijke activiteit.
Maar ook wanneer pallets onherstelbaar beschadigd raken is er nog een tweede leven mogelijk. Kapotte pallets worden dan gerecyceld tot houtgranulaat en zaagsel. Op deze manier hoeven pallets niet te worden verbrand of gestort.
Pallets klant-specifiek gemaakt neemt een steeds grotere vlucht, aangezien de grote verscheidenheid van produkten in de maakindustrie deze pallets onmisbaar maken. Standaard pallets hebben een beperking in de maatvoering, dit in tegenstelling tot de pallets die op maat worden gemaakt. Pallets van 6 meter lang zijn daarbij geen uitzondering.
Ook de internationale handel neemt steeds grotere vormen aan en grensoverschrijdende transacties nemen toe. Voor deze export zijn dan de HT pallets onmisbaar geworden. Hygiënische pallets met een keurmerk die wereldwijd kunnen worden ingezet voor export.
Maar alle aktiviteiten van pallets beginnen bij de inkoop en import van hout en pallets. Juist bij de bron liggen de kansen om van pallets iets heel moois te maken.